DPFA Hochschule Sachsen

изпрати на приятел           принтирай
Град Цвикау
Област Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Немски език, Финансиране частно Адрес Sachsen 08056 Zwickau Breithauptstrasse 3-5
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

DPFA Hochschule Sachsen се нарежда в списъка на най-младите и изключително амбициозни частни саксонски и немски университети за приложни науки. Фокусът на предлаганото от основаното през 2012 година висше учебно заведение е върху социалните и здравните науки. Частният германски университет е собственост на академичната група DPFA, която финансира различни по профил висши училища в страната с марката GmbH.

Понастоящем висшето учебно заведение предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми по различни видове детска педагогика, образование за деца със специални нужди, мениджмънт на социалните организации, бизнес психология, социална интеграция и т.н. Саксонският университет за приложни науки DPFA има солидни планове за своето по-близко и по-далечно академично развитие, които са свързани с предлагането и на все по-богата палитра от нови специалности и курсове.

Програма

Един от най-добрите нови частни саксонски и германски университети за приложни науки - DPFA Hochschule Sachsen предлага на кандидат-студентите от Европа и света редица бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Саксонския университет за приложни науки DPFA е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. DPFA Hochschule Sachsen предлага на студентите си висококачествени програми в области на университетското знание като: мениджмънт на социалните организации, бизнес психология, разнообразни видове детска педагогика, образование за деца със специални нужди, социална интеграция и т.н.
Учебната година в един от най-качествените по-нови частни университети в Германия за приложни науки - DPFA Hochschule Sachsen се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Саксонския университет за приложни науки DPFA са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на DPFA Hochschule Sachsen в течение на своето обучение в Германия могат по-интензивно или преимуществено за удоволствие и разтоварване през свободното си от учебни занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на модерните спортни съоръжения разположени в рамките на множество специализирани комплекси, зали и центрове разположени на територията на град Цвикау и региона. Администрацията на Саксонския университет за приложни науки DPFA регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Цвикау е град намиращ се в полите на планината Ерцебирже, във федералната провинция Саксония (четвърти по големина в нейните рамки). Населението му е над 100 000 души, като заедно с областта в близост до предградията му достига дори до повече от 480,000 жители. Цвикау е и административен център на едноименния саксонски регион, като образува специален, свързан инфраструктурно, икономически и културно, триъгълник заедно с Дрезден и Лайпциг-Хале.Градът е известен като център на автомобилната промишленост (истинска люлка на саксонската такава, с над стогодишна традиция) и като родното място на композитора Роберт Шуман. През годините в Цвикау е имало усилено производство на такива марки коли като Ауди, Фолксваген, Трабант и др. С автомобилната индустрия е обвързан до известна степен и местният Университет за приложни науки (Westsächsische Hochschule Zwickau), в който се обучават студенти от Германия и света. Броят на последните към момента е над 5200 души, които учат в двата кампуса на Западносаксонския университет. Сред най-интересните и големи туристически забележителности в града са: прочутият замък Колдиц, т.нар. Сребърен път, свързващ Цвикау и Дрезден, Музеят на изкуствата от 19 век, Музеят на религията, разполагащ с експонати от 13 век, Музеят на Роберт Шуман и др.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че DPFA Hochschule Sachsen не разполага със собствени общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите си идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция за студентите на висшето учебно заведение е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалните клонове на различни общонационални немски академични организации или в частни такива. Друга налична възможност за възпитаниците на Саксонския университет за приложни науки DPFA е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред учащите се от град Цвикау е и колективното наемане на апаратменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: кухня, хол, баня, перално, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Universität Rostock - University of Rostock Рощок Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Hochschule Hannover - University of Applied Sciences and Art Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Цвикау

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Technische Universität Chemnitz - Chemnitz University of Technology Кемниц Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно