Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - University of Greifswald

изпрати на приятел           принтирай
Град Грайфсвалд
Област Мекленбург Предна Померания
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Domstrasse 11 17489 Greifswald, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald (University of Greifswald) е основан през 1456 г. и е една от най-старите академични институции в Европа. Той е и един от най-знаковите и популярни в чужбина германски университети. Понастоящем в него се обучават повече от 12 000 студенти от целия свят. Те се обучават по последните най-модерни академични преподавателски системи, като това немско висше учебно заведение им осигурява и отлична образователна инфраструктура. В университета преподават едни от най-изтъкнатите германски и световни специалисти в своите области.

Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald е известен в цяла Европа и с високите качества на своята научноизследователска дейност в най-разнообразни полета на академичното знание като: науки за живота, физика, геоложки науки, културни изследвания, проучвания на Балтийския регион и Скандинавието, право, икономика и много други. Цялостният профил на академичната дейност в рамките на висшето училище е изграден на базата на отличната и органична симбиоза между качествени научни изследвания и модерна преподавателска дейност.

University of Greifswald има дълга и славна история и многовековни традиции в предлагането на висококачествено висше образование в Германия на световно ниво. От създаването си още през 15 век до наши дни той постепенно заслужено си завоюва името на един от най-добрите университети не само в страната на Гьоте, но и в целия Балтийски регион. Понастоящем образователната дейност в Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald се реализира в рамките на неговите пет модерни факултета – по изкуства и хуманитаристика, по бизнес и право, по медицина, по математика и естествени науки и по теология. Към висшето учебно заведение функционира и богата библиотека, както и редица отлично и съвременно оборудвани научноизследователски центрове, и множество разнообразни музеи. University of Greifswald работи в тясно сътрудничество и с голям брой престижни чуждестранни висши училища, което дава на студентите му допълнителни възможности за реализация в чужбина.

Програма

Един от най-старите и известни в чужбина германски университети - Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald (University of Greifswald) предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от цяла Европа и света в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички дипломи, сертификати и специалности на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в University of Greifswald е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес в Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald се реализира в рамките на неговите пет факултета - по изкуства и хуманитаристика, по бизнес и право, по медицина, по математика и естествени науки и по теология. В тях неговите възпитаници изучават под ръководството на едни от най-висококвалифицираните преподаватели и специалисти в Германия отлични специалности от типа на: музика, църковна музика, изящни изкуства, немска филология, история, модерни езици, философия, политически науки, комуникационни науки, бизнес науки, право, медицина, химия, биология, биохимия, география, геология, математика, физика, фармация, информационни технологии, теология и много други.
Учебната година в един от най-старите и прочути университети в Германия - Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald (University of Greifswald) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на University of Greifswald са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald (University of Greifswald) по време на своето следване в Германия имат възможност да упражняват множество видове спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на най-разнообразни зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Грайфсвалд и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение тясно си сътрудничи, както и със съоръженията за университетски спорт, разположени в рамките на неговия кампус. Администрацията на University of Greifswald редовно организира и пътувания с образователна и познавателна цел, както и екскурзии, до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Грайфсвалд е град във федералната провинция Мекленбург - Предна Померания. Населението му е от около 55 000 души, а площта - 50,50 кв. км. Това е известен академичен и пристанищен център, популярен в Германия и Европа с основаният през 1456 година местен университет, който е вторият най-стар в Балтийския регион. В него понастоящем се обучават студенти от цялата страна и света, като в миналото той е излъчвал и нобелови лауреати като физикът Йоханес Щарк. Университетът Грайфсвалд е и седмото най-старо висше учебно заведение в цяла Германия.Грайфсвалд се намира на абсолютно равно разстояние от двата най-големи немски града – Берлин и Хамбург (250 километра). Градът има пряк излаз на Балтийско море и е пресечен от малката красива река Рюк, като се намира и в непосредствена близост до три от четиринадесетте национални парка в Германия. Интересен е и фактът, че в състава на населението му влизат и около 12 500 студенти от местния университет и над 5000 души, работещи в същия.Други по-важни научни и образователни институции в Грайфсвалд са: Институтът за плазмена физика „Макс Планк”, Институтът за модерни изследвания „Алфред Круп”, Националният изследователски институт по ветеринарна медицина „Фридрих Лоефлер”, Институтът за нискотемпературна плазмена физика, Центърът за технологии (Technologiezentrum) и Центърът за бионауки (Biotechnikum). В града има и множество културно-исторически забележителности, театри, галерии и интересни музеи. В Грайфсвалд традиционно се провеждат и редица ежегодни фестивали като този на джазовата музика „Елдена”, Баховият фестивал, няколко фестивала посветени на класиката и т.н.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем

Описание

Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald (University of Greifswald) предлага на своите чуждестранни студенти настаняване в модерни и удобни хостели, намиращи се в близост до основните учебни корпуси на висшето училище (т.нар. Wohnheime). В тях учащите се обикновено се настаняват в индивидуални стаи в рамките на колективно наети апартаменти с използване на общи помещения от типа на баня, кухня и т.н. В зависимост от предлаганите условия студентите на висшето учебно заведение заплащат месечен наем в размер на 120-170 евро. Въпросната сума включва разноски от рода на вода, ток, топлоенергия, кабелна телевизия, интернет и т.н. Администрацията на университета съветва студентите идващи от чужбина да подават заявки за битово устрйване, колкото се може по-рано, за да имат по-богат избор от възможности за настаняване в хостелите, с които висшето училище работи. При сключването на първоначалния договор за нанасяне в хостел възпитаниците на University of Greifswald заплащат и депозит в размер на 100-125 евро.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Centre international de formation europeenne – CIFE Берлин Берлин частно
Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg - Otto-von-Guericke University Magdeburg Магдебург Саксония-Анхалт държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig - Leipzig University of Applied Sciences Лайпциг Саксония държавно
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Universität Mannheim - University of Mannheim Манхайм Баден-Вюртемберг държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно

Други университети в Грайфсвалд

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - University of Greifswald Грайфсвалд Мекленбург Предна Померания държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik und Theater Rostock - Rostock University of Music and Theatre Рощок Мекленбург Предна Померания държавно
Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - University of Greifswald Грайфсвалд Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно
Universität Rostock - University of Rostock Рощок Мекленбург Предна Померания държавно
Fachhochschule Stralsund - Stralsund University of Applied Sciences Щралзунд Мекленбург Предна Померания държавно
Hochschule Wismar - University of Applied Sciences: Technology, Business and Design Висмар Мекленбург Предна Померания държавно