DIU Dresden International University Dresden

изпрати на приятел           принтирай
Град Дрезден
Област Саксония
Държава Германия
Вид Университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Freiberger Strasse 37, 01067 Dresden, Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

International University GmbH (DIU) се нарежда сред най-висококачествените по-нови частни саксонски и германски университети. Международно ориентираното висше учебно заведение е създадено през 2003 г. с финансовата подкрепа на регионалната немска корпорация TU Dresden Aktiengesellschaft (TUDAG). Пръв президент на новосъздадения университет става Курт Биденкопф, който е известен германски политик, бивш министър-председател на федерална провинция Саксония. До 2010 г. Дрезденският международен университет работи под институционалната шапка на други локални образователни структури, но през същата година получава пълна академична автономия.

Към настоящия момент във висшето училище се обучават близо 1380 студенти от целия свят. Университетът предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание като: хиропрактика, здравен мениджмънт, фармация, мениджмънт за здравни работници, физиотерапия, профилактична медицина, остеопатия, рехабилитация, логистика, бизнес мениджмънт, общ мениджмънт, логистичен мениджмънт, мениджмънт и лидерство, културни науки, обществени науки, комуникации, културен мениджмънт, хидрогенни технологии, безопасност на транспорта, инсталационно инженерство, мениджмънт в областта на трудовото здравеопазване и безопасност, право, икономика, медицинско право и много други.

Висшето учебно заведение предлага редица допълнителни възможности за международна реализация на своите възпитаници, благодарение на активното си партньорство с голям брой чуждестранни университети с подобен на неговия профил от страни като Китай, Украйна, Еквадор и т.н. Паралелно с това Dresden International University поддържа и тесни връзки с голям брой интернационални компании и бизнес среди. Последното от своя страна помага изключително много на неговите студенти по отношение на тяхната бъдеща професионална и кариерна реализация зад граница. Висшето училище наскоро учреди и свой собствен алумни клуб, състоящ се от негови бивши възпитаници, които помагат, както на неговите настоящи такива, така и на образователната му дейност като цяло.

Програма

Един от най-качествените млади частни германски университети - Dresden International University GmbH (DIU) предлага на кандидат-студентите от целия свят множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специалности на Дрезденския международен университет са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Dresden International University се провежда в рамките на неговите пет департамента: по здравеопазване и медицина, по логистика и бизнес мениджмънт, по културни и обществени науки, по естествени и инженерни науки и по право в интердисциплинарен контекст.
Учебната година в един от най-добрите и модерни международно ориентирани частни немски университети - Dresden International University GmbH (DIU) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Дрезденския международен университет са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Dresden International University GmbH (DIU) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или предимно за разтоварване и удоволствие през свободното си от лекции време да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампуса на висшето учебно заведение, както и на множество зали, центрове и комплекси разположени на територията на град Дрезден и региона. Администрацията на Дрезденския международен университет редовно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Дрезден е столицата на провинцията Саксония, намираща се в югоизточна Германия. Градът е известен и като културната столица на Германия, заради уникалните си архитектурни забележителности – Frauenkirche, das Grüne Gewölbe, Zwinger, многобройни музеи, както и исторически места, дворци – Pilnitz – и паркове. Градът лежи на река Елба, една от най-големите реки в Германия. Населението на града наброява около 500 000 души. Много известен е Дрезденският панаир, състоящ се в началото на месец Август, привличащ много туристи от съседни провинции, както и много чужденци. Дрезден е и също така важен икономически и технически център. Седалище в града има най-голямата фирма за микропроцесорна техника – АМD, AMTC, XENON както и много водещи в областта на машиностроенето, проектирането, инженерният дизайн и нанотехнологиите фирми – NUKEM, BIOP, CREAVAC, Namos Gmbg, Namlab и други.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Dresden International University GmbH (DIU) не притежава собствени общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на студентите от чужбина, по отношение на тяхното функционално и удобно битово устройване. Главната възможност за настаняване за същите е свързана с резиденциите стопанисвани от регионалните клонове на различни немски академични организации или с частни такива. Друга опция за възпитаниците на висшето училище е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред студентите от Дрезден е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, трапезария, перално и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
internationale filmschule köln - international filmschool cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Koblenz-Landau - University of Koblenz-Landau Кобленц Рейнланд Пфалц държавно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
International Psychoanalytic University Berlin – IPU Берлин Берлин частно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Bauhaus-Universität Weimar - Bauhaus-University Weimar Ваймар Тюрингия държавно

Други университети в Дрезден

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
DIU Dresden International University Dresden Дрезден Саксония частно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität Chemnitz - Chemnitz University of Technology Кемниц Саксония държавно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Hochschule fuer Musik Carl Maria von Weber - Dresden University of Music Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно