Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal

изпрати на приятел           принтирай
Град Вупертал
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Научноизследователски университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Gauss-Strasse 20 Wuppertal 42119 Nordrhein-Westfalen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) е един от най-висококачествените и многопрофилни научноизследователски германски университети, функциониращи на територията на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Към настоящия момент във висшето учебно заведение се обучават около 19 000 студенти от цяла Европа и света от над 1500 души висококвалифициран академичен и преподавателски състав. University of Wuppertal предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в области на университетското знание от рода на: хуманитарни науки, културни науки, икономика, бизнес, естествени науки, математика, архитектура, строително инженерство, механическо инженерство, електрическо инженерство, сигурност, информационни технологии, медийни технологии, изкуства, дизайн, педагогика, обществени науки и др.

Университетът Вупертал е създаден през 1972 г. и постепенно значително разраства обема на своята образователна и научноизследователска дейност и в наши дни се нарежда сред лидерите в сферата на немското висше обучение в своя регион. Висшето учебно заведение разполага с богата и модерна материална база и образователна инфраструктура, в рамките на своите три кампуса разположени на територията на град Вупертал. Централният кампус на университета се нарича Грифленберг и се намира в предградието Елберфелд. Вторият учебен корпус на висшето училище – Фройденберг е разположен в същия градски район, докато последният кампус на BUW – Хаспел е в региона на Вупертал – Унтербармен. Университетът Вупертал разполага с много богата библиотека. Тя се намира в кампуса Грифленберг и от своя страна е разделена на пет големи специализирани по-малки такива.

University of Wuppertal широко използва и прилага различни видове високи технологии в своята академична и научноизследователска дейност, като това в най-голяма степен важи за сферата на информатиката. През изминалите десетилетия възпитаници на висшето учебно заведение са били или в него са преподавали редица изтъкнати немски и световни икономисти, математици, учени, дейци на изкуството, критици, писатели, археолози, индустриални дизайнери и т.н. В рамките на националните и световни академични рейтинги и класации на най-голям успех се радва програмата на Bergische Universität Wuppertal по физика.

Програма

Един от най-солидните германски университети с научноизследователски профил намиращи се в рамките на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия - Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Вупертал е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в University of Wuppertal се провежда в рамките на неговите факултети: по хуманитарни науки, по бизнес и икономика, по математика и естествени науки, по архитектура, строително инженерство, механическо инженерство и инженерна безопасност, по електрическо, информационно и медийно инженерство, по изкуство и дизайн, и по педагогически и социални науки.
Учебната година в един от най-добрите научноизследователски университети в Германия, намиращи се на територията на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия - Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на Университета Вупертал са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Вупертал. Администрацията на Университета Вупертал регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Вупертал е град в провинция Северен Рейн-Вестфалия, влизащ в състава на окръг Дюселдорф и намиращ се край река Вупер в областта Рур. Населението му е над 353,3 хиляди души, а площта 168,41 кв. км. Градът се разделя на десет автономни района. Той е създаден през 1929 година чрез сливането на населените места Бармен, Ронсдорф и др. и до 1930 г. се е наричал Бармен-Елберфелд.Вупертал е известен със своето, изградено по много своеобразен начин, метро. Влакчетата се движат с помощта на специални релси във въздуха, а не под земята. В града има и отлично развита железопътна инфраструктура, която го свързва с околните населени места. Друга основна забележителност на Вупертал е местната опера. През 1972 г. художествен директор на балета към нея става световноизвестният хореограф Пина Бауш (в нейна чест в момента трупата се нарича Tanztheater Wuppertal Pina Bausch). Вуперталският балет постепенно си завоюва световна популярност, заради уникалната си модерна хореография и осъществява множество турнета по всички точки на земното кълбо. Други знакови забележителности в града са Ботаническата градина, намираща се в района Hardtanlage, известен с кулите си Elisenturm (1838) и Bismarckturm (1907), Часовниковата кула Елберфелд (1900) и къщата музей на философа Фридрих Енгелс, който е роден във Вупертал (там е родното място и на поетесата Елзе Ласкер-Шюлер).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Апартаменти
-Хотел
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че не притежава собствени студентски общежития в рамките на своите кампуси, Bergische Universität Wuppertal (University of Wuppertal, BUW) оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на учащите се по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от основните опции за тях е настаняване в редица резиденции стопанисвани от локалните клонове на различни академични организации. Друга възможност за възпитаниците на висшето учебно заведение е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на Университета Вупертал е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват общи помещения от рода на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Karlsruher Institut für Technologie - Karlsruhe Institute of Technology Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Beuth Hochschule für Technik Berlin – Beuth University of Applied Sciences BHT Берлин Берлин държавно
Esmod Berlin Internationale Kunsthochschule für Mode Берлин Берлин частно
Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Oder) - Viadrina European University Франкфурт на Одер Бранденбург държавно
Hochschule Rhein Main - RheinMain University of Applied Sciences Висбаден Хесен държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно

Други университети в Вупертал

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Köln - Cologne University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Technische Universität Dortmund - Technical University of Dortmund Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно