Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg

изпрати на приятел           принтирай
Град Нюрнберг
Област Бавария
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Bärenschanzstrasse 4 Nürnberg 90429 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Evangelische Hochschule Nürnberg (Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg, EVHN) се нарежда сред най-малките, но изключително висококачествени немски университети за приложни науки. Неговата образователна формула успешно съчетава обучението в тази област на академичното знание с протестантския религиозен профил на голям брой от неговите програми. Висшето учебно заведение, собственост на Евангелистката лютеранска църква в Бавария, предлага отлични бакалавърски и магистърски програми в сфери като: социална дейност, бизнес администрация, специална педагогика, здравно обучение, религиозни дисциплини (вкл. дяконско служение и религиозно образование) и т.н.

Централният учебен корпус на Лютеранския университет за приложни науки EVHN се намира в град Нюрнберг, федерална провинция Бавария. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 850 студенти от цяла Германия и света (от 29 професори и т.н. висококвалифициран академичен състав).

Програма

Един от най-добрите по-малки университети в Германия за приложни науки - Evangelische Hochschule Nürnberg (Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg, EVHN) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Лютеранския университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Образователният процес във висшето учебно заведение се предлага в рамките на неговите няколко факултета: по социални науки (социална дейност, социална бизнес администрация и педагогика за деца със специални нужди), по здравен мениджмънт (здравен мениджмънт, здравна педагогика) и по религиозни науки (религиозно обучение на възрастни, дяконско служение – християнска социална дейност).
Учебната година в един от най-висококачествените религиозни немски университети за приложни науки – Evangelische Hochschule Nürnberg (Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg, EVHN) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Лютеранския университет за приложни науки Нюрнберг са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Evangelische Hochschule Nürnberg (Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg, EVHN) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разтоварване и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество разнообразни видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт, благодарение на редица центрове, зали и комплекси, разположени на територията на град Нюрнберг и региона. Администрацията на Лютеранския университет за приложни науки регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Нюрнберг е голям германски град, намиращ се във федералната провинция Бавария. Той е втори по численост в тази немска територия с население от около 504 000 души (на 14 място в Германия). Градът, разположен край река Пегниц, е и неофициалната столица и най-големият икономически и културен център на региона Франкония. Нюрнберг образува заедно с градовете Фюрт и Ерланген своеобразен стопански и инфраструктурен триъгълник, който е сред най-силно развитите конгломерати в Бавария. Нюрнбергският регион има общо почти два милиона души население, живеещи на територия от 10 000 кв. км. и принос за Брутния национален продукт в размер на 50 милиона евро, което говори за изключително силното му икономическо развитие.По време на средновековието и епохата на модерността Нюрнберг е бил средище на активен културен, стопански и политически живот. Там са се съхранявали атрибутите на императорската власт и е пребивавала заможната и влиятелна висша баварска аристокрация. От друга страна в различно време в града са живели и работили имена като Албрехт Дюрер, изобретателят на джобния часовник Петер Хенлайн и този на глобуса – Мартин Бехайм. Въпреки, че Нюрнберг е бил почти напълно разрушен по времето на Втората световна война, правителството на следвоенна Германия възстановява и реставрира в голяма степен множеството градски паметници на културата, които в наши дни са се превърнали в известни туристически забележителности. Реставрирана е и най-дългата запазена до днес в Средна Европа градска стена.Сред останалите по-важни и интересни туристически атракции в града са Нюрнбергската крепост, Катедралата Свети Себалд, Катедралата Свети Лаврентий, Катедралата Света Екатерина, Църквата Фрауенкирхе, Градският планетариум, множество музеи (включително изключително популярният Музей на играчките), художествени галерии и др. Най-престижното и влиятелно висше учебно заведение в региона е Университетът Нюрнберг-Ерланген (Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, FAU). Той е вторият най-голям държавен ВУЗ на територията на Бавария. Понастоящем в него се обучават около 27 300 студенти, от които 2500 са чужденци от целия свят. В самия Нюрнберг са разположени отделни факултети на този университет (една трета от възпитаниците му учат там и две трети в град Ерланген).

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Evangelische Hochschule Nürnberg (Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg, EVHN) няма собствени общежития, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна информационна и консултантска помощ на студентите идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите пред същите е настаняването им в публичните резиденции на различни общонационални немски академични организации (или на разнообразни религиозни такива). Друга възможност за възпитаниците на висшето училище е свързана с излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на Лютеранския университет за приложни науки е и колективното наемане на апартамент, в рамките на който те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe - State Academy of Fine Arts Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Universität Siegen - University of Siegen Зиген Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Städelschule - Staatliche Hochschule für Bildende Künste Франкфурт на Майн Хесен държавно
Fachhochschule Bielefeld - Bielefeld University of Applied Sciences Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Tierärztliche Hochschule Hannover - University of Veterinary Medicine Hanover Хановер Долна Саксония държавно
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg - Carl von Ossietzky University of Oldenburg Олденбург Долна Саксония държавно
Wilhelm Büchner Hochschule – Private Fernhochschule Darmstadt - Wilhelm Büchner Private University of Applied Sciences Пфунгщад Хесен частно

Други университети в Нюрнберг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Otto-Friedrich-Universität Bamberg - University of Bamberg Бамберг Бавария държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно