Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg

изпрати на приятел           принтирай
Град Вюрцбург
Област Бавария
Държава Германия
Вид Научноизследователски университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Sanderring 2 Würzburg 97070 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Julius-Maximilians-Universität Würzburg (University of Würzburg) се нарежда в списъка на най-известните и стари университети в Германия. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 28 400 студенти от цяла Европа и света. Университетът Вюрцбург предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от всички континенти в сфери на академичното знание от типа на: католическа теология, право, медицина и здравеопазване, стоматология, биомедицина, модерни езици, история, география, културни науки, психология, философия, социални науки, педагогика, фармация, биология, химия, компютърни науки, математика, астрономия, физика, икономика и т.н.

University of Würzburg е създаден още през 1402 г., но поради финансови затруднения след известно време преустановява своето съществуване. Университетът отваря отново врати през 1582 г. и постепенно се превръща в едно от най-известните и престижни висши учебни заведения за времето си в цяла Европа. През изминалите векове и десетилетия от Julius-Maximilians-Universität Würzburg са излезли множество световноизвестни изтъкнати учени, дейци на културата, политици, общественици и т.н., включително осем носители на Нобелова награда. Списъкът на последните се оглавява от знаменитият физик Вилхелм Рьонтген, получил престижното отличие през 1901 г. за откриването на рентгеновите лъчи. Понастоящем образователният процес в университета се реализира в рамките на неговите десет факултета, в които за обучението на студентите се грижи около 400 души професорски и друг висококвалифициран преподавателски състав. През последните години висшето учебно заведение значително се модернизира и постепенно започва да предлага различни нови и по-редки за Германия специалности от типа на – китайска филология и космически изследвания.

Julius-Maximilians-Universität Würzburg развива широкомащабна научноизследователска дейност. По този показател висшето училище е едно от водещите в страната и дори се намира в топ десет по финансиране на университетски научни проекти. В добавка към всичко това Университетът Вюрцбург притежава богата и модерна материална база и образователна инфраструктура. Основният кампус на висшето учебно заведение включва редица красиви, исторически сгради, които дори са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Голяма част от факултетите на University of Würzburg са разпръснати на територията на град Вюрцбург, но въпреки това достъпът до тях с помощта на обществения транспорт е много бърз и улеснен. Вюрцбург е един от най-знаковите и световноизвестни университетски градове в Германия, а Julius-Maximilians-Universität Würzburg е най-прочутото висше училище в рамките на това населено място. Голям брой от възпитаниците на университета предпочитат да се придвижват в него с помощта на велосипед и по този начин се превръщат в органична част от неповторимата му, спокойна, но същевременно изключително модерна и космополитна атмосфера.

Програма

Един от най-популярните и качествени университети в Германия - Julius-Maximilians-Universität Würzburg (University of Würzburg) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Университета Вюрцбург е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. University of Würzburg предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: психология, философия, социални науки, педагогика, католическа теология, право, медицина и здравеопазване, стоматология, биомедицина, модерни езици, история, география, културни науки, фармация, биология, химия, компютърни науки, математика, астрономия, физика, икономика и много други.
Учебната година в един от най-известните и добри германски университети - Julius-Maximilians-Universität Würzburg (University of Würzburg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета Вюрцбург са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Julius-Maximilians-Universität Würzburg (University of Würzburg) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това се осъществява както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Вюрцбург. Администрацията на Университета Вюрцбург регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Вюрцбург е град намиращ се в северната част на федералната провинция Бавария, в региона Франкония, край река Майн и е столица на района Долна Франкония. Това красиво баварско градче се намира на около 120 километра от Франкфурт и Нюрнберг и има население от над 133 600 души. Вюрцбург е световноизвестен с това, че в местния едноименен университет през 1895 година Вилхелм Рьонтген открива рентгеновите лъчи. В наши дни към прочутия University of Würzburg функционира и много богата и посещавана от туристите ботаническа градина.Други по-известни забележителности в града са крепостта Мариенберг и т.нар. „Романтичен път” – любима дестинация за отдих не само на местните жители. Вюрцбург е град пълен с образци на бароковата архитектура и много обекти в него са включени в списъка на световното културно наследство на организацията ЮНЕСКО. Сред тях се нарежда и главната забележителност в градския район – сградата на епископската резиденция (Würzburger Residenz). Друга основна туристическа атракция в баварския град е Старият мост (Alte Mainbrücke). Заради своите уникални забележителности и богата си културна история и колоритна атмосфера, Вюрцбург, според официалната статистика, в последно време е посещаван от около 700 000 туристи годишно.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че не притежава собствени студентски общежития, Julius-Maximilians-Universität Würzburg (University of Würzburg) предлага активна помощ на чуждестранните си студенти по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция за възпитаниците на висшето учебно заведение е настаняване в резиденциите стопанисвани от локалния клон на националната немска академична организация Studentenwerk (Würzburg). Друга възможност за учащите се е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Особено разпространена практика сред студентите на Университета Вюрцбург е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в инидивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: хол, баня, перално, кухня, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Münster - Münster University of Applied Sciences Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Duisburg-Essen - University of Duisburg-Essen Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
Sigmund Freud PrivatUniversität Berlin - SFU Berlin Берлин Берлин частно
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
Humboldt-Universität zu Berlin - Humboldt University of Berlin Берлин Берлин държавно
GISMA Business School Хановер Долна Саксония частно
Fachhochschule Potsdam - Potsdam University of Applied Sciences Потсдам Бранденбург държавно
DEKRA Hochschule Berlin - DEKRA University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Beuth Hochschule für Technik Berlin – Beuth University of Applied Sciences BHT Берлин Берлин държавно

Други университети в Вюрцбург

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Evangelische Hochschule Nürnberg - Lutheran University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария частно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Nürnberg - Nuremberg University of Music Нюрнберг Бавария държавно
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Ерланген/Нюрнберг Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Hochschule für Angewandte Wissenschaften - Würzburg-Schweinfurt University of Applied Sciences Вюрцбург Бавария държавно
Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg - Regensburg University of Applied Sciences Регенсбург Бавария държавно