Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg

изпрати на приятел           принтирай
Град Бон
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule Bonn-Rhein-Sieg (University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg) е един от най-младите и амбициозни университети в Германия и в частност на територията на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Висшето учебно заведение по приложни науки предлага бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в сфери на академичното знание като бизнес администрация, компютърни науки, инженерство, приложни науки, мениджмънт в областта на социалната сигурност и т.н. Понастоящем в University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg се обучават повече от 6000 студенти от около 500 души висококвалифициран преподавателски, научен и административен състав.

Университетът е създаден през 1995 година. Той има няколко основни кампуса – в градовете Санкт Аугустин, Рейнбах и Хенеф, както и филиали, занимаващи се с академична и научноизследователска дейност, разположени в бившата германска столица - Бон (в частност най-известния подобен център е B-IT Universities Institute of the Bonn-Aachen International Center for Information Technology, администриран съвместно с други две много престижни немски висши училища - Bonn University и Aachen Technical University (RWTH).

Hochschule Bonn-Rhein-Sieg е известен и с мащабната си и активна международна дейност, както и с тясното си сътрудничество (освен с множество чуждестранни висши учебни заведения) с редица именити представители на локалните и национални немски бизнес среди. Особено през последните години от дейността си, университетът мащабно се разраства и постепенно започва да трупа авторитет, тежест и влияние. Това дава отражение и в рамките на редица германски представителни академични рейтинги и класации, в които висшето учебно заведение започва все по-често да заема челни позиции.

Програма

Един от най-младите и качествени германски университети за приложни науки Hochschule Bonn-Rhein-Sieg (University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg) предлага отлични бакалавърски, магистърски и МВА програми на кандидат-студентите от целия свят. Всички дипломи, сертификати и специализации на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg е 3-4 години, а на магистратурите и МВА програмите в него – 1-2 г.

Образователният процес в Hochschule Bonn-Rhein-Sieg се води в рамките на следните негови департаменти: по Бизнес администрация в Рейнбах, по Бизнес администрация в Санкт Аугустин, по Компютърни науки, по Електрическо инженерство, механично инженерство и техническа журналистика (EMT), по Природни науки и по Мениджмънт на социалната сигурност. Висшето учебно заведение предлага и няколко вида програми – бакалавърски, МВА и т.н., които са с ясно изразен международен фокус, провеждат се преимуществено на английски език и са приоритетно ориентирани към привличането на интереса на чуждестранните кандидат-студенти.

Понастоящем общият брой на провежданите в University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg курсове и специализации е 24. Всички те са приоритетно ориентирани към практиката и са насочени към подпомагането на пълноценната бъдеща професионална и кариерна реализация на випускниците на висшето училище за приложни науки.
Учебната година в един от най-добрите немски университети в сферата на приложните науки Hochschule Bonn-Rhein-Sieg (University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да запишат и някои допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специализации, сертификати и дипломи на University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule Bonn-Rhein-Sieg (University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg) по време на своето следване в Германия имат възможност да се занимават (активно, в рамките на специализирани курсове или просто за разнообразие и разтоварване в свободната си част от деня) с около 100 различни вида спортна и физическа дейност. Това става факт с помощта на модерните съоръжения разположени в кампусите на висшето учебно заведение, както и на територията на множество центрове, зали и комплекси, намиращи се в редица градове в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Администрацията на немския университет за приложни науки регулярно организира и екскурзии и пътувания с учебна цел до различни градове и области с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Бившата столица на Федерална република Германия (1949-1990 г.) – Бон е стар, средно голям немски град, известен още от римско време, намиращ се на брега на река Рейн в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Населението му наброява над 314 926 души и по този показател заема 19-то място в страната. Бон е седалище и на федералното правителство на вече обединена Германия до 1999 година, когато столица отново става Берлин. Градът е известен и с това, че в него се е родил великият композитор Лудвиг ван Бетховен. През 1989 г. това населено място, в което има толкова много култура, история и традиции чества своята две хиляди годишнина.Понастоящем Бон си остава крупен немски политически и обществен център. В него се намират редица седалища на официални институции и различни държавни ведомства. Заради това той има и специалния статут на федерален град (Bundesstadt). Символ и основна забележителност на града е катедралният манастир „Свети Мартин” (той е изобразен на герба на Бон, датиращ от 13 век). Този религиозен комплекс е построен през средновековието на мястото на погребението на покровителите на това населено място – светците Касий и Флореция. В него са вплетени в хармонично цяло различни елементи на романския и готическия архитектурни стилове. Друга известна забележителност в Бон е градският площад на часовниковата кула. Той е изграден през 11 век, като на мястото има и направен красив фонтан. В момента старата часовникова кула се използва за приеми и тържествени, официални мероприятия, като в Бон функционира и нова такава.Други популярни забележителности и туристически дестинации в града са Немският музей, къщата-музей на Бетховен, Изложбеният център, Музеят на германската история и др. В Бон има речно пристанище, писта за излитане и кацане на самолети и удобна ЖП-гара. Основните видове промишленост в града са металообработването, текстилната, мебелната, порцеланово-фаянсовата и т.н. Най-близкото до Бон голямо летище е международното в Кьолн. Най-известните висши учебни заведения в града са едноименния университет, в който е учил и Карл Маркс, Педагогическата академия, Консерваторията и т.н.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule Bonn-Rhein-Sieg (University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg) няма студентски резиденции, които да са разположени на територията на неговите няколко кампуса, висшето учебно заведение предлага на учащите си, идващи от чужбина, удобно и функционално битово устройване в общежитията осигурявани от организацията Studentenwerk Bonn. Въпросната академична институция разполага с около 33 подобни общежитийни комплекса. Всички предлагани стаи са свързани с компютърния център на Университета Бон и разполагат с бърз интернет, чиято цена се включва в наема. От 2004 г. новите подобни резиденции в градовете Рейнбах и Санкт Аугустин предлагат на студентите и колективно и индивидуално наети апартаменти с множество удобства (с кухня, баня и постоянен интернет). Възпитаниците на University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg имат възможност и сами да си намерят квартира, в градовете, в които са разпределени да учат, чрез обяви в местната преса, в интернет форумите на университета или с помощта на специализираните онлайн портали, посветени на тази проблематика.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
GA Hochschule der digitalen Gesellschaft - GA Hochschule Берлин Берлин частно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Philosophisch-Theologische Hochschule Münster - Philosophico-theological University Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно
Braunschweig University of Art - Hochschule für Bildende Künste Braunschweig Брауншвайг Долна Саксония държавно

Други университети в Бон

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg - University of Applied Sciences Bonn Rhein-Sieg Бон Северен Рейн Вестфалия държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - University of Bonn Бон Северен Рейн Вестфалия държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Musik und Tanz Köln - Cologne University of Music Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität zu Köln - University of Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
Kunstakademie Münster - Academy of Fine Arts Münster Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Folkwang Universität der Künste - Folkwang University of the Arts Есен Северен Рейн Вестфалия държавно
FH Aachen - Aachen University of Applied Sciences Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно
Deutsche Sporthochschule Köln - German Sport University Cologne Кьолн Северен Рейн Вестфалия държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Bergische Universität Wuppertal - University of Wuppertal Вупертал Северен Рейн Вестфалия държавно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen - RWTH Aachen University Аахен Северен Рейн Вестфалия държавно