Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau

изпрати на приятел           принтирай
Град Цвикау
Област Саксония
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Немски език, Финансиране държавно Адрес Dr.-Friedrichs-Ring 2A Zwickau 08056 Sachsen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Westsächsische Hochschule Zwickau (University of Applied Sciences Zwickau, WHZ) се нарежда сред най-старите и солидни германски университети за приложни науки, функциониращи в рамките на федерална провинция Саксония. Понастоящем в създаденото в края на 19 век висше учебно заведение се обучават около 5200 студенти от Германия и целия свят. Университетът за приложни науки Цвикау към настоящия момент предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в области на академичното знание като: автомобилно инженерство, автомобилна индустрия, електротехника, биомедицинска техника, индустриален мениджмънт, нанотехнологии, микротехнологии, текстилни технологии, информационна техника, информатика, бизнес администрация, електрическо инженерство, биомедицинско инженерство, транспорт, приложни изкуства, дизайн, науки за материалите, микробиология, филологии, архитектура, здравеопазване, здравен мениджмънт, механическо инженерство, икономика, приложна физика и много други.

Освен своите осем факултета, University of Applied Sciences Zwickau разполага и с множество научни институти, в които студентите имат възможност да вземат участие в една широкомащабна и многопрофилна научноизследователска дейност. Някои от основните направления в рамките на същата са: автомобилно инженерство, електрическо инженерство, биомедицинско инженерство, транспорт и околна среда, микробиология, дизайн, приложни изкуства и т.н. Благодарение на високите качества на своята академична дейност, висшето учебно заведение се радва на немалка популярност в чужбина и всяка година в него идват да учат млади хора от около 50 страни по света. Общият брой на предлаганите програми от висшето училище е над 40, като то е известно в цяла Германия с висококачественото си обучение особено в сферата на инженерните науки. Освен бакалавърски и магистърски курсове, Westsächsische Hochschule Zwickau предлага и такива за вземане на специален сертификат за висше образование наречен диплома. Като цяло процесът на обучение в Университета за приложни науки Цвикау има приоритетно практическа насоченост и е ориентиран изцяло към пълноценната бъдеща професионална и кариерна реализация на неговите възпитаници. Висшето учебно заведение разполага с една от най-богатите библиотеки в областта на приложните науки в Германия, както и с модерна и голяма материална база и образователна инфраструктура на територията на неговите учебни корпуси намиращи се в градовете Цвикау, Райхенбах, Шнееберг и Маркнеукирхен.

Университетът работи в тясно партньорство с множество представители на местните и национални бизнес среди, както и с официалните власти на федерална провинция Саксония, което дава редица допълнителни възможности на студентите му по отношение на бъдещата им професионална реализация. Чуждестранните студенти на висшето училище имат възможност по всяко време, ако имат проблеми или въпроси във връзка с обучението си и т.н., да се обърнат към специализирани съветници, които са прикрепени към тях, както и към своите преподаватели. Град Цвикау от своя страна предлага отлични възможности за прекарване на свободното време, спортуване, отдих сред природата и т.н. на младите хора. Той се намира на границата на федералните провинции Саксония и Бавария, както и на тази на Германия с Чехия, което обуславя факта, че в него традиционно има немалък брой чуждестранни туристи. Централният кампус на Университета за приложни науки Цвикау се намира в живописната атмосфера на старата част на града Той е разположен в удобна близост до множество студентски кафета, кина, театри и др. и като цяло висшето училище взема дейно пряко или косвено участие в местния градски културен живот.

Програма

Един от най-старите, популярни и качествени саксонски и германски университети за приложни науки - Westsächsische Hochschule Zwickau (University of Applied Sciences Zwickau, WHZ) предлага на кандидат-студентите от целия свят множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни области на академичното знание. Всички дипломи, сертификати, специалности и курсове на Университета за приложни науки Цвикау са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

В рамките на процеса на обучение реализиран в University of Applied Sciences Zwickau се предлагат програми в сфери на университетското знание от типа на: филологии, архитектура, здравеопазване, здравен мениджмънт, механическо инженерство, икономика, приложна физика, автомобилно инженерство, автомобилна индустрия, електротехника, биомедицинска техника, индустриален мениджмънт, нанотехнологии, микротехнологии, текстилни технологии, информационна техника, информатика, бизнес администрация, електрическо инженерство, биомедицинско инженерство, транспорт, приложни изкуства, дизайн, науки за материалите, микробиология и др. Образователният процес в рамките на висшето учебно заведение се провежда в неговите осем факултета: по приложна физика, по икономика и бизнес администрация, по електрическо инженерство и информационни технологии, по механическо и автомобилно инженерство, по здравеопазване и здравен мениджмънт, по приложни изкуства, по архитектура и по езици. Освен бакалавърски и магистърски програми, висшето училище предлага и такива за вземане на специален сертификат наречен диплома.
Учебната година в един от най-старите и популярни университети за приложни науки в Германия - Westsächsische Hochschule Zwickau (University of Applied Sciences Zwickau, WHZ) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на Университета за приложни науки Цвикау са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Westsächsische Hochschule Zwickau (University of Applied Sciences Zwickau, WHZ) в течение на своето следване в Германия имат възможност по-активно или предимно за разтоварване през свободното си от лекции време да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в рамките на множество зали, центрове и комплекси разположени на територията на градовете Цвикау, Райхенбах, Шнееберг и Маркнеукирхен. Администрацията на Университета за приложни науки Цвикау редовно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Цвикау е град намиращ се в полите на планината Ерцебирже, във федералната провинция Саксония (четвърти по големина в нейните рамки). Населението му е над 100 000 души, като заедно с областта в близост до предградията му достига дори до повече от 480,000 жители. Цвикау е и административен център на едноименния саксонски регион, като образува специален, свързан инфраструктурно, икономически и културно, триъгълник заедно с Дрезден и Лайпциг-Хале.Градът е известен като център на автомобилната промишленост (истинска люлка на саксонската такава, с над стогодишна традиция) и като родното място на композитора Роберт Шуман. През годините в Цвикау е имало усилено производство на такива марки коли като Ауди, Фолксваген, Трабант и др. С автомобилната индустрия е обвързан до известна степен и местният Университет за приложни науки (Westsächsische Hochschule Zwickau), в който се обучават студенти от Германия и света. Броят на последните към момента е над 5200 души, които учат в двата кампуса на Западносаксонския университет. Сред най-интересните и големи туристически забележителности в града са: прочутият замък Колдиц, т.нар. Сребърен път, свързващ Цвикау и Дрезден, Музеят на изкуствата от 19 век, Музеят на религията, разполагащ с експонати от 13 век, Музеят на Роберт Шуман и др.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Приемно семейство
-Частни квартири
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Westsächsische Hochschule Zwickau (University of Applied Sciences Zwickau, WHZ) не притежава собствени студентски общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето училище оказва комплексна и активна информационна и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина, по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Главната възможност за възпитаниците на Университета за приложни науки Цвикау е свързана с настаняване в различни видове местни резиденции, които са собственост на разнообразни общонационални германски академични организации или в частни такива. Друга опция за студентите на висшето училище е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред учащите се от градовете Цвикау, Райхенбах, Шнееберг и Маркнеукирхен е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: кухня, трапезария, баня, перално, хол и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Technische Hochschule Mittelhessen - Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences THM Гисен Хесен държавно
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Universität Trier - University of Trier Трир Рейнланд Пфалц държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Hochschule Neubrandenburg - University of Applied Sciences Neubrandenburg Нойбранденбург Мекленбург Предна Померания държавно
Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen - Gelsenkirchen University of Applied Sciences Гелзенкирхен Северен Рейн Вестфалия държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Universität der Künste Berlin - Berlin University of the Arts Берлин Берлин държавно
Hochschule Fresenius - Fresenius University of Applied Sciences Франкфурт на Майн Хесен частно

Други университети в Цвикау

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Hochschule Zittau/Görliz - Zittau/Görlitz University of Applied Sciences Цитау/Гьорлиц Саксония държавно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit Dresden – University of Applied Sciences for Social Work Дрезден Саксония частно
Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden - Dresden University of Applied Sciences Дрезден Саксония държавно
Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig - Leipzig University of Applied Sciences Лайпциг Саксония държавно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно