Hochschule der Medien - Stuttgart Media University

изпрати на приятел           принтирай
Град Щутгарт
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Nobelstrasse 10 Stuttgart 70569 Baden-Württemberg Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Hochschule der Medien (Stuttgart Media University, HdM) се нарежда сред най-добрите германски университети функциониращи в областта на медиите и информационните науки. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около 4300 студенти от целия свят. Университетът за медии Щутгарт предлага на кандидат-студентите отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание като: мобилни медии, медийни и печатни технологии, медии и компютърни науки, медийни технологии, технологии на опаковане, дизайн и маркетинг на опаковането, аудиовизуални медии, пиар, медиен бизнес, рекламни и маркетингови комуникации, електронни медии, библиотечен и информационен мениджмънт, информационен дизайн, онлайн медиен мениджмънт, компютърни науки, дигитални медии и икономика, международен бизнес и др.

Висшето учебно заведение е основано през 2001 г. вследствие на обединението на Висшето училище за печат и медии и Висшето училище за библиотечни и информационни науки, функционирали до този момент самостоятелно на територията на град Щутгарт. Постепенно дейността на така създадения университет значително се разраства и към настоящия момент той предлага една уникална за Европа широка палитра от програми с особено засилен акцент върху аудиовизуалните медии, информационния мениджмънт, компютърните науки, рекламата, технологията на печат и опаковъчна дейност, медийната индустрия като цяло и т.н.

Stuttgart Media University разполага с богата и модерна материална база, и образователна инфраструктура, като неговия кампус е разположен в самия център на Щутгарт. Образователният процес в рамките на висшето учебно заведение е приоритетно ориентиран към практиката и бъдещата професионална и кариерна реализация на неговите възпитаници. HdM предоставя и широки възможности за научноизследователска дейност със засилено студентско участие.

Програма

Един от най-качествените германски университети за медии - Hochschule der Medien (Stuttgart Media University, HdM) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври в Щутгарския университет за медии е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Stuttgart Media University предлага висококачествени бакалавърски и магистърски специалности в сфери на университетското знание от типа на: рекламни и маркетингови комуникации, електронни медии, библиотечен и информационен мениджмънт, информационен дизайн, онлайн медиен мениджмънт, мобилни медии, медийни и печатни технологии, медии и компютърни науки, медийни технологии, технологии на опаковане, дизайн и маркетинг на опаковането, аудиовизуални медии, пиар, медиен бизнес, компютърни науки, дигитални медии и икономика, международен бизнес и много други.
Учебната година в един от най-добрите медийни университети в Германия - Hochschule der Medien (Stuttgart Media University, HdM) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за медии Щутгарт са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Hochschule der Medien (Stuttgart Media University, HdM) в течение на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или просто за разнообразие и удоволствие през свободното си време да се занимават с множество различни видове спортна дейност и физическа активност. Това става както с помощта на модерните съоръжения на самото висше учебно заведение, така и посредством множество центрове, зали и комплекси разположени на територията на град Щутгарт и региона. Администрацията на Stuttgart Media University регулярно организира и различни видове екскурзии, както и пътувания с учебна цел, до най-разнообразни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Хостели
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Hochschule der Medien (Stuttgart Media University, HdM) няма собствени студентски общежития, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и пълна информационна, и консултантска помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от опциите пред възпитаниците на Университета за медии Щутгарт е свързана с настаняване в общежитията стопанисвани от някои от германските общонационални академични организации, чийто локални клонове функционират в града и региона. Друга възможност пред студентите на висшето училище е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Разпространена практика сред учащите се от град Щутгарт е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи, като същевременно ползват и общи помещения от типа на: баня, хол, перално, кухня, трапезария и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Potsdam - University of Potsdam Потсдам Бранденбург държавно
HG Hochschule für Gesundheit & Sport, Technik & Kunst, Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule Hof - Hof University of Applied Sciences Хоф на Заале / Мюнхберг Бавария държавно
Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover Хановер Долна Саксония държавно
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg - Academy of Fine Arts Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
HAWK Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen - HAWK University of Applied Sciences and Arts Гьотинген Долна Саксония държавно
Touro College Berlin – TCB Берлин Берлин частно
IB-Hochschule Berlin - IB University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Fachhochschule Nordhausen - Nordhausen University of Applied Sciences Нордхаузен Тюрингия държавно
Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch Berlin Берлин Берлин държавно

Други университети в Щутгарт

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule der Medien - Stuttgart Media University Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Ulm - Ulm University of Applied Sciences Улм Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Esslingen - Esslingen University of Applied Sciences Еслинген Баден-Вюртемберг държавно
Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg - Heidelberg University Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Universität Freiburg - University of Freiburg Universität Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Heilbronn - Heilbronn University Швабиш-Хал Баден-Вюртемберг държавно
Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart - State University of Music and Performing Arts Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Katholische Hochschule Freiburg - Catholic University of Applied Sciences Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Universität Konstanz - University of Konstanz Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule for Jewish Studies - College of Jewish Studies Хайделберг Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule Konstanz - Konstanz University of Applied Sciences Констанц Баден-Вюртемберг държавно