APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Бремен
Област Бремен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Universitätsallee 18 Bremen 28359 Bremen
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft (APOLLON University of Applied Sciences) е лидер в областта на частното дистанционно висше образование в Германия в сферата на здравеопазването. Понастоящем във висшето учебно заведение, чийто централен корпус се намира в град Бремен, се обучават около 2500 студенти от целия свят. Университетът за приложни науки Аполон предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми, както и множество други видове дистанционни специализации, на кандидат-студентите от всички континенти.

APOLLON University of Applied Sciences е основан през 2005 година, но въпреки относителното краткото си съществуване, висшето училище успява да се превърне в едно от най-успешните лица на дистанционното обучение в Германия. Формулата на предлагания от него образователен процес е изключително функционална и спомага за това студентите да придобиват нови знания и академични степени, без да се отделят от родните си места и да са принудени да напускат работата си. Учебното време в университета е гъвкаво и позволява на възпитаниците му да не променят досегашния си ритъм на живот. Общо висшето училище за приложни науки понастоящем предлага около девет бакалавърски и магистърски програми, както и към 31 други видове курсове и специализации, след завършването на които се получават определени видове сертификати.

Випускниците на APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft се реализират традиционно отлично в кариерен план на международния пазар на труда в сферата на здравеопазването. Това е така, защото университетът е запазена марка в областта на дистанционното висше обучение в Германия с практическа насоченост и един от главните му приоритети е пълноценната бъдеща професионална реализация на неговите випускници. Успоредно със своята образователна и академична дейност APOLLON University of Applied Sciences осъществява и голяма научноизследователска активност в редица интересни области пряко или косвено свързани със здравните науки.

Програма

Един от най-добрите частни германски университети за професионално дистанционно обучение в областта на здравеопазването - APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft (APOLLON University of Applied Sciences) предлага висококачествени и ориентирани към практиката бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят (както и други видове курсове и специализации за получаване на разнообразни типове допълнителни сертификати). Всички дипломи и специалности на висшето учебно заведение са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските програми в немския университет за приложни науки е 3-4 години, а на магистратурите и на другите видове негови специализации – 1-2 г.

APOLLON University of Applied Sciences предлага специалности от типа на: бакалавър по здравеопазване и икономика, бакалавър по администрация за медицински сестри, бакалавър по здравна логистика, бакалавър по здравен туризъм, бакалавър по здравен и профилактичен мениджмънт, бакалавър по мениджмънт на медицинските технологии, два вида магистратури по здравни науки и икономика, магистър по здравен мениджмънт и т.н. Висшето учебно заведение провежда и множество дистанционни курсове и специализации за придобиване на редица други видове допълнителни квалификации като: бизнес администрация, социология, социология на здравето, кариерно консултиране, бизнес английски, бизнес планиране, различни видове мениджмънт, диетология, етика в областта на здравния мениджмънт, здравеопазване и икономика, здравна психология, здравен маркетинг, човешки ресурси и много други.
Учебната година в лидера в сферата на дистанционното висше образование в Германия - APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft (APOLLON University of Applied Sciences) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение, неговите възпитаници имат възможност да се включат и в някои допълнителни курсове за повишаване на техните социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат записани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, сертификати и дипломи на университета за приложни науки са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Град

Бремен е десетият град по големина в Германия и заедно с Бремерхафен образува собствена федерална провинция, наречена като него. Населението му е около 550 000 души, а площта - 326,72 кв. км. Бремен е разположен на двата бряга на река Везер, приблизително на 60 километра от мястото, където тя се влива в Северно море. В района на Стария град, Среден Визер преминава в Долен Визер и по-нататък се разширява образувайки бременското пристанище. Територията на града е 38 километра на дължина и 16 километра на ширина, а провинция Бремен от всички страни е заобиколена от съседната й Долна Саксония. Най-близките по-големи населени места до града са Олденбург и Бремерхафен, които заедно образуват една обща, голяма, над половин милионна, градска агломерация.Бремен е бил основан през 787 от Карл Велики като епископско седалище и оттогава има дълга и богата обществена и културна история. В града има много интересни забележителности и туристически атракции. Центърът му е зает от Пазарния площад и сградата на кметството, построени през 1405-1410 година. До тях се намира прочутата Катедрала „Свети Петър” от девети век. Пазарният площад традиционно се счита за един от най-знаковите и красиви по рода си в цяла Европа. И до ден днешен около него по чудо са се съхранили от бомбардировките по време на Втората световна война множество средновековни сгради. На сами площад се извисява и статуята на Роланд (10,21 метра) – символ на града и олицетворение на неговия свободолюбив, независим дух. Пред зданието на кметството пък се намира друг известен паметник – скулптурата на Бременските музиканти. Недалеч от тази прочута композиция е разположена може би най-прочутата улица в града – Бьотхерщрасе, дълга само сто метра и състояща се от седем къщи. В околните здания – паметници на културата от 16 век в наши дни има три музея, звънарна, театър и художествена галерия.Друго световноизвестно място в Бремен е старинният квартал Шнор (Schnoor), който е запазил почти изцяло консервирана уникалната си средновековен атмосфера. В него има множество изкушения за туристите и гостите на града като бирарии, малки лавки за сувенири, галерии, занаятчийници, кокетни кафенета, луксозни хотели и др. В центъра на Бремен зад жп-гарата пък е разположен Градският парк (Burgerpark), в който има красиво устроен малък зоопарк. На територията на Бременския университет се намира друго интересно място за туристите – Научният център „Универсум”, който представлява един истински действащ музей на науката, в който посетителите имат пряк достъп до изпробването на голямо количество експонати. Най-мащабното висше учебно заведение в града е именно домакинът на този комплекс – Университетът Бремен. Той е приютил и международния, световноизвестен Гьоте-институт. В него и в другите три големи локални висши училища – Университета по изкуствата, Бременският университет за приложни науки и Университета Якобс учат множество студенти от цяла Европа и света.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Bard College Berlin, A Liberal Arts University Берлин Берлин частно
Fachhochschule Dortmund - Dortmund University of Applied Sciences and Arts Дортмунд Северен Рейн Вестфалия държавно
Esmod Berlin Internationale Kunsthochschule für Mode Берлин Берлин частно
HG Hochschule für Gesundheit & Sport, Technik & Kunst, Berlin Берлин Берлин частно
Universität Hohenheim - University of Hohenheim Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Touro College Berlin – TCB Берлин Берлин частно
Universität Konstanz - University of Konstanz Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - University of Applied Sciences of Saarlandes Саарбрюкен Саарланд държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Technik Stuttgart - Stuttgart University of Applied Sciences Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно

Други университети в Бремен

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Bremerhaven - Bremerhaven University of Applied Sciences Бремерхафен Бремен държавно
Hochschule Bremen - University of Applied Sciences Bremen Бремен Бремен държавно
APOLLON Hochschule der Gesundheitswirtschaft - APOLLON University of Applied Sciences Бремен Бремен частно
Universität Bremen - University of Bremen Бремен Бремен държавно
Hochschule für Künste Bremen - University of the Arts Bremen Бремен Бремен държавно