Немски за всеки

изпрати на приятел           принтирай
Град Хайделберг
Област Баден-Вюртемберг
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: над 17,
Настаняване: Къщи за гости,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

На седмица вие ще имате 24 учебни часа, които ще се провеждат предимно сутрин от 9 часа до 13:15 и в петъците до 12:20. Вие ще попаднете в група, в която ще се обучават не повече от 15 курсиста. Задължително условие е да владеете немски език и да сте поне ниво А2. Малкият брой участници в групите ще ви позволи да вземате повече участие и да сте по-активни. Това ще ви помогне при упражненията за говорене и в дискусиите, които ще се водят по време на занятията. През почивките и особено в следобедните часове вие ще имате шанса да се запознаете и да общувате с вашите колеги от групата и същевременно да опознавате местната култура и бит.

Училище

Хайделберг се намира в югоизточната част на Германия и на юг от Вийсбанд и Франкфурт. Градът е много известен не само със своя университет, но и с историческите си забележителности, замъци, църкви. Обстановката и духа на града ще ви помогнат да се отпуснете и да се съсредоточите върху изучаването на немския език. Учебната база е много подходяща за това, тъй като е снабдена с модерна техника и апаратура, която спомага за по-лесното усвояване на материала. Разбира се преподавателите са много добри и ще ви напътстват и дават съвети за по-лесното запомняне на материала. Класните стаи са светли и просторни. В тях могат да се обучават не повече от 15 човека, което спомага за по-добрата комуникация в час. Освен забавните моменти по време на лекциите вие ще имате и много възможности за опознаване на местните забележителности в компанията на международните курсисти. Това несъмнено ще ви остане като спомен за цял живот, защото вие ще обикаляте магазините, ще се веселите, ще посетите замъците и по този начин ще станете много по-отворени за немската култура и бит.

Настаняване

Настаняването в тази програма се извършва или в приемно семейство или в апартаменти, които се намират в близост до учебната база (пътува се с автобус). По време на престоя ви в семейството вие ще имате шанса от близо да опознаете немската култура и същевременно да практикувате немския език в реална обстановка. Семейството ви осигурява трансфера от гарата до дома им. При този вид настаняване ви се подсигурява единична илил двойна стая. Кухнята и банята са общи, каквито са и в едно нормално семейство. Апартаментите са стандартни с всички удобства – кухня с хладилник, печка, фурна. Това ще ви позволи да си приготвяте сами храната, тъй като при този вид настаняване не се включва пансион. Имате избор на единична или двойна стая. Трябва да имате предвид, че трябва да имате навършени 18 години, за да се възползвате от този вид настаняване. При желание за наемане на апартамент трябва да депозирате ?100 и задължително да заплатите ?50 за почистване, след края на престоя ви в апартамента.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - - - - -
3 седмици - 2150
- - -
4 седмици - 1650
- - -
Extra Week - 1150
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Няма да останете разочаровани от идването си в Хайделберг през летния сезон. Вие ще можете да упражните своя немски език по време на концертите и театралните представления в замъка Хайделберг. Разбира се ще имате и много други възможности да сторите това – по време на разходките ви, когато пазарувате или се храните в някое заведение. Хайделберг е много живописен град, притежаващ богата история и природа. Вие можете да се разхождате в парковете и да се любувате на приказните гледки, които ще се отворят пред очите ви. По време на традиционната обиколка из града вие ще можете да се насладите на неговите съкровища – 250 годишен барел за вино, който може да побере 200 000 литра. Вие ще посетите и известния Studentenkarzer, който в миналото е бил затвор. Екскурзиите до местните градове също ще ви помогнат да вкусите от магията на немската култура. Вие ще имате възможността да се включите в еднодневна екскурзия до Франкфурт, който е финансовият център на Германия. Там ще можете да се разходите по оживените улици, да посетите известни музеи и други. Възможни други еднодневни екскурзии включват градовете Вюрцбург, Майнц и други.