Стандартен курс по немски в Хамбург

изпрати на приятел           принтирай
Град Хамбург
Област Хамбург
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: над 17,
Настаняване: Приемно семейство, Хотел,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Beginner, Elementary, Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Всяка седмица 20 занятия, които се провеждат предимно в сутрешните часове от 9 до 12:30 като в редки случаи - от 15 до 18 часа. Групите, които се сформират са с не повече от 12/15 човека. Малкият брой участници в тях правят пъзможно по-лесното усвояване на материала и по-активното участие на курсистите по време на дискусиите и покриване на граматиката и лексиката. За да участвате в програмата вие трябва да владеете минимум ниво А1. В следобедните часове, вие ще имате шанса да се насладите на множеството забележителнсти около вас, като се присъедините към организираните обучителни екскурзии.

Училище

Хамбург се намира на река Елба и е изключително красив и приветлив град. Обстановката в него ще ви допадне, тъй като по всяко време на годината той приветства туристи от цял свят, които допринасят за облика му на космополитен и разнообразен град. Улиците, старинните сгради и хилядите минувачи допълват неговата изящност и уникалност. По време на вашия престой тук вие ще имате шанса да се насладите на многобройните туристически атракции и забележителности, които ще ви помогнат да почувствате местната атмосфера и култура.
Самата учебна база е разположена в сърцето на града. От тук вие ще имате възможността да вземете градския автобус и да се разходите до местните галерии, музеи, театри, паркове и много други.
Учебните зали на лятното училище са просторни и светли, модерни и добре оборудвани за вашето обучение по немски език. През свободното си време вие можете да се включите в организираните обиколки и екскурзии до различни близки и далечни дестинации, целта на които е вие да се запознаете с местната култура и традиции, като същевременно упражнявате и немския си език.

Град

Три реки, две езера и хоризонт с кули с църкви заобикалящи от тучни зелени паркове осигуряващи на посетителите приятна атмосфера да изучават вторият по големина град в Германия. Намираща се в северната част на Германия, Хамбургското пристанище е дом на второто по големина пристанище в Европа, правейки Хамбург важен икономически център за Германия и за останалата част от Европа. Известните в областта в Св. Паули е дом на неспокойна, често хедонистична алтернативна тълпа, и домакин на за първия концерт на Бийтълс като банда през 1960 год. Градът е свързан с повече от 2300 мостове; повече от Амстердам и Венеция. С всичко, което градът има да предложи, Хамбург е все още може би най – известно познатия за пирожки, които немските имигранти представят в Ню Йорк от 1800 год.

Настаняване

Настаняването бива или в приемно семейство или в хотел. В хотела вие ще можете да избирате между единична и двойна стая. Ще можете също така да изберете и седмичния си план на хранене – да се включва закуска или не. В приемното семейство вие ще разполагате с двойна или единична стая и включен полунсион или само закуска. В тази среда вие ще можете да практикувате своя немски език ежегодн о- докато закусвте заедно, докато гледате телевизия или правите друго занимание. Независимо от варианта, който изберете, вие ще се намирате на близко разстояние от училището.Това ще ви позволи да ходите до там пеша, в компанията на друг курсист, живеещ също във вашата посока и район.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB NB HB NB HB FB NB FB HB FB BB FB
2 седмици 770
690
840
760
- - 630
- - - 840
- 380
3 седмици 1145
1100
1250
1130
- - 935
- - - 1250
- 560
4 седмици 1520
1460
1660
1500
- - 1240
- - - 1660
- 740
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Хамбург е уникален град, който може да ви предложи най-разнообразни забавления, които да са съчетани с вашия вкус и темперамент. През уикедите се организрат еднодневни екскурзии до различни дестинации. На пример – екскурзия до Северно море, където плажовете ви очакват или до Бремен и Любек, до Сейнт Пол и Рощок. Също така ще имате възможността да видите Бранденбурската Врата по време на вашата екскурзия до Берлин. Разбира се тези екскурзии са отлична предпоставка за вас да упражните и езика докато се наслаждавате на забележителностите, на ресторантите, на заведенията, баровете, магазините и др.