Немски в Алпите

изпрати на приятел           принтирай
Град Ерланген/Нюрнберг
Област Бавария
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: oт 14 - 17,
Настаняване: Приемно семейство,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

В програмата ви са заложени 20 учебни часа на седмица. Вие ще имате занятия предимно сутрин от 9 до 12:30, след което обяд и много свободно време. Групите съдържат до максимум 15 курсиста, което позволява на всеки един от тях да взема активно участие в дискусиите и упражненията, които се съдържат в почти всяка лекция. Задължително условие за участие е да владеете минимум А2. Вие ще имате възможност във всеки един момент да упражнявате немския език, понеже във всеки един момент ще се намирате в компанията на чуждестранни курсисти или немскоговорящото местно население. Програмата ви предоставя и възможност да опознаете местността, като се присъедините към организираните екскурзии, които имат и обучителен характер.

Училище

Нюрнберг е разположен на река Пегниц и на рейнско-дунавския речен канал. Именно заради това си разположение и заради възможностите за търговия той се е превърнал в индустриалният център на Бавария. Той е дом на компаниите Siemens и MAN и е основната административна единица на региона.
Днес градът е изпълнен с живот и е много модерен, като същевременно е запазил старинната си архитектура, на която вие можете да се наслаждавате по време на престоя си в него. Атмосферата на града ще ви грабне още от самото начало, като програмата ще ви позволи да се запознаете от близо с някои от нещата, които задължително трябва да видите в Нюрнберг.
Класните стаи ще ви посрещнат с добре дошли. През целия период на обучението вие ще се ползвате от оборудването им и от отличните преподаватели, които имат за цел да ви помогнат да усъвършенствате вашия немски език. През следобедните часове вие можете да се възползвате от организираните екскурзии до местните забележителности, което ще обогати вашата обща култура и познания за град Нюрнберг.

Град

Ерланген е град, намиращ се в южната провинция на Германия Бавария. Населението на града е около 105 000 души. Заедно с Нюрнберг и Фюрт градът образува един от 23-те водещи икономически центрове в Бавария, а заедно с Нюрнберг образува метрополен регион Нюрнберг, един от 11-те метрополни региона в Германия. Градът постоянно се разраства около Университета Ерланген-Нюрнберг, както и около многобройните предприятия и концерни на Siemens AG. Поради насочеността на факултетите, намиращи се в Ерланген, към медицината и медицинските науки и техники, градът е придобил названието “Столица на медицината” на провинция Бавария.Другата част на университета се намира в град Нюрнберг. Градът е с население 500 000 души и е вторият по-големина град в провинция Бавария след Мюнхен и 14 по големина в цяла Германия. Средната годишна температура е около 18 градуса. Градът е много важен икономически и технически център, на второ място се нарежда след Хамбург по този показател. Седалище в града имат фирми като Siemens, MAN, Alcatel и други.

Настаняване

Вие ще бъдете настанени в приемно семейство, което няма да се намира на голямо разстояние от училището. Ще разполагате с двойна стая и ще ви бъде подсигурен пълен пансион – закуска, обяд, вечеря. Винаги можете да се допитате до семействата ако имате нужда от нещо или искате да научите малко повече за града. По този начин вие много по-лесно ще свикнете с тях и същевременно ще упражнявате немския си език в обстановка, която предразполага за това.

Развлекателна програма

Забавленията в Нюрнберг са многобройни. Вие ще имате възможност от една страна да опознаете местните забележителности, като се възползвате от еднодневните и многобройните полудневни екскурзии. Местата, които се посещават са Albrecht-Dürer-Haus, Würzburg, St-Sebaldus Church, Regensburg, защитеният от ЮНЕСКО град Бамберг и други. Разбира се това не е всичко. В някои от полудневните екскурзии вие ще плавате с лодка по Dutzendteich или ще обикаляте по магазините в търсене на сувенири, дрехи и други интересни неща.