Два известни международни немски университета гостуват на „Образование без граници”

04.03.2013

Два отлични университета осъществяващи академичната и образователната си дейност в Германия – американският Schiller International University (с немски кампус в Хайделберг) и намиращият се на полската граница - Europa Universität Viadrina Frankfurt (Oder) ще представят своите програми и оферти към българските кандидат-студенти за получаване на висококачествено висше обучение в чужбина в рамките на осмото издание на международното изложение „Образование без граници София 2013 - EBBS Education Fair 2013” (15-17 март 2013, София, НДК). Кампусът на Schiller International University в Хайделберг е най-големият в рамките на системата на частния университет от САЩ, който има също така филиали и корпуси в Ларго, Флорида, Париж и Мадрид. Той е нов и изключително модерен и разполага с много богата материална база. Schiller International University е основан през 1964 г. от немски интелектуалци емигранти в Съединените щати. Той е пример за чудесно съчетание на американската и европейската система на висше обучение. През годините на своето съществуване университетът постепенно прехвърля голяма част от дейността си в Европа. Предлаганото от него висококачествено висше образование е в сфери от типа на: международен бизнес, бизнес администрация, дипломация и международни отношения, мениджмънт на информационните технологии, хотелиерство и туристически мениджмънт, право, здравеопазване и др. Понастоящем в корпусите на Schiller International University в САЩ и Европа се обучават студенти от над сто държави в света.

 

Другият представител на висшето обучение в Германия, който ще бъде представен на изложението „Образование без граници” е Europa Universität Viadrina Frankfurt (Oder). Това е един от най-интересните и своеобразни немски университети. Той представлява малко, но изключително компактно и функционално висше учебно заведение, с основен кампус разположен на река Одер (в град Франкфурт на Одер, провинция Бранденбург), до самата полско-немска граница (което обуславя и фактът, че в този ВУЗ се обучават и голям брой студенти от Полша).

 

Общият брой на учащите се в Европейския университет Виадрина Франкфурт понастоящем е около 5200 студенти, които са обучавани от над 160 академични специалисти, висококвалифициран преподавателски състав. Europa Universität Viadrina Frankfurt е създаден още през 1506 година и има дълга и богата история. През изминалите столетия негови знаменити възпитаници са били световноизвестни фигури от ранга на братята Александър и Вилхелм фон Хумболт, философът Улрих фон Хютен, композиторът Карл Филип Емануел Бах, известният теолог и политически деец Томас Мюнцер, поетът Хайнрих фон Клайст и много други. След известно прекъсване в дейността си, Университетът Виадрина е възстановен в сегашния си вид през 1991 година. В момента висшето учебно заведение предлага отлични висококачествени курсове и програми на кандидат-студентите от целия свят в области на академичното знание като: икономика, бизнес науки, право, културология и т.н. Europa Universität Viadrina Frankfurt се слави и с това, че е един от най-космополитните немски университети. Понастоящем около 40 на сто от неговите възпитаници са чужденци, което е един внушителен процент дори за стандартите на модерна Германия. Германският университет развива и доста мащабна за размерите си научноизследователска и международна дейност. Към него функционират няколко научни институти, като също така той си сътрудничи и с редица чуждестранни висши училища като, например, полският Университет „Адам Мицкевич” от град Познан, с който администрират и съвместно академично звено за студентски специализации, намиращо се от полската страна на река Одер - Collegium Polonicum.

 

Паралелно с представителите на висшето образование в Германия на осмото мартенско издание на международното изложение „Образование без граници” ще представят офертите си към родната кандидатстудентска аудитория и множество известни и висококачествени висши учебни заведения от страни като: Великобритания, Италия, Австрия, САЩ, Русия, Украйна, Канада, Чехия, Литва, Холандия, Оман, Япония, Малта, Кипър, България и т.н. Най-мащабното и популярно изложение за висше и средно обучение у нас и в чужбина, провеждано в нашата страна, ще приема гости и посетители на етаж 5 на Националния дворец на културата в София. Откриването на големия международен образователен форум е от 11.00 ч. на 15 март в НДК, а работното време в рамките на проявата е всеки ден (петък, събота и неделя) от 10:00 до 19:00 ч.

 

За повече информация за условията за кандидатстване и обучението в най-добрите университети в света, консултации и контакти:

 

РОДИНА - България,

гр. София 1000

ул. "Ген. Й. Гурко" 74, ет. 1

Телефони: +359 2 988 86 04

+359 887 099 730

Факс: +3592 950 25 11

E-mail:office.bery1@gmail.com

Изпрати на приятел