Немски в Алпите

изпрати на приятел           принтирай
Град Хинтерзее
Област Бавария
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: oт 14 - 17,
Настаняване: Къщи за гости,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

В програмата ви са заложени 20 учебни часа, които се провеждат от понеделник до петък, предимно сутрин. Обикновено заетостта ви е от 9 до 12:30 часа, като следобедите ви остават свободни. За да можете да се запишете по тази програма вие трябва да владеете езика поне на ниво А2. Броят на курсистите в групите е ограничен до максимум 15 човека. Това ще ви позволи да се изявите и активно да участвате по време на занятията и по време на дискусиите, които се водят в час. Вие имате включени и една еднодневна екскурзия до Мюнхен, Залцбург или друга близка дестинация и същевременно няколко полудневни екскурзии до градове като Berchtesgaden, Bad Reichenhall и езерото Königssee. През свободното си време вие можете да се организирате с другите курсисти и да си направите парти или друга дейност, която ще ви донесе само позитивно настроение.

Училище

Летният лагер в Хинтерзеер е разположен в подножието на третата най-висока планина в Германия. Освен това се намира непосредствено до брега. В близкото село Ramsau с население от около 1,800 може да се стигне с автобус в рамките на 10 минути. Ако продължите с автобуса за още 15 минути ще се озовете в Berchtesgaden и в световно известното езеро Königssee. В Berchtesgaden има много неща за разглеждане и наслаждаване – гондола, пътешествие с лодка по езерото lake Königssee.
Програмата е много подходяща за всеки един от вас, който обича да обикаля, да пътува и същевременно да изучава немски език в реална среда, каквато несъмнено ще откриете тук.
Учебната база представлява съвременна сграда с модерни и просторни класни стаи, които са снабдени с всичко необходимо, за да се чувствате комфортно и добре по време на занятията. Тук вие ще имате и възможността да се запознаете от близо с някои от най-известните забележителности на Германия.

Настаняване

Настаняването ви е предвидено в младежка резиденция, като в цената се включва пълен пансион. Самата резиденция предлага лодки под наем, боулинг и физкултурен салон. Стаите, които се предлагат са тройни, четворни и със собствена баня и тоалетна. В стаите вие ще имате на разположение собствен гардероб. Пълният пансион включва ежедневна закуска, обяд и вечеря.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 1250
- - -
3 седмици - 1850
- - -
4 седмици - 2450
- - -
Extra Week - - - - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

В програмата са заложени много различни видове забавления, които са под различни форми. Вие със сигурност ще имате една еднодневна екскурзия до Мюнхен, Залцбург или друга дестинация, както и полудневни екскурзии до Berchtesgaden, Bad Reichenhall и езерото Königssee. Отделно от това можете да се пробвате в катеренето, карането на лодка или разходките по Алпите. Разбира се магазините и ресторантите са също на ваше разположение.